Dyreportalen

For alle som er glad i dyr

Dette er en lykkelig hund

24 mars 2021- 1 min read

Hvis du er hundeeier selv, vil du nok ha tegnet deg et bilde av hva en lykkelig hund ser ut som for deg. Likevel kan det være godt å få en påminnelse på hvilke tegn de firbente vennene våre signaliserer til oss i en lykkelig hverdag!


En logrende hale må være noe av det koseligste hundeeiere ser. Det er et sikkert tegn på at hunden ikke bare er glad for å se deg, men også er trygg i sine omgivelser. Men hvilke andre signalere kan du se hos en glad og lykkelig hund?

– I tillegg til logring er en lykkelig hund en hund som er avslappet, har mykt blikk, avslappet i munnviken, har avslappede ører og et mykt kroppsspråk, forteller veterinær Anne Tjønneland.

Likevel er det ikke slik at hunden bare er lykkelig når den slapper av. Du kan også observere den generelle oppførselen til hunden. Dette vil være de klareste tegnene på at hunden din har det bra i hverdagen.

– Hunder som spiser, drikker, sover, logrer, liker å bli klappet, leker og søker kontakt, viser med dette at den er tilfreds og lykkelig, forteller Anne.

Hva skal til for at hunden forblir lykkelig?

En lykkelig hund vil vise tegn på lykke ofte, og det skal lite til for at den viser deg disse tegnene. Ikke bare er det viktig å tenke på i begynnelsen, men også gjennom hele livet til hunden.

aniportrek– Gi hunden gode rutiner i hverdagen. Følg opp med årlige veterinærbesøk slik at den ikke er syk eller har vondt noe sted. Gi mat av god kvalitet for en god og mett hund. Husk å stimulere godt med lek og moro både i hjemmet, men også ute på tur blant andre hunder, sier veterinæren.

Turgåing er selvsagt en viktig faktor for alle hunderaser for å holde dem friske og glade. Alle hunder trenger gode og lange turer hver eneste dag!

– Når hundene er ute får de bruke alle sansene sine. De får også være sosiale ved møte med andre hunder. Nye lukter eller kjente lukter er med på å gi hunden din stimuli den ikke kan få innendørs. I tillegg til dette vil hunden din få gitt utspill på energien de bærer på, som gjør dem harmoniske og slitne når de kommer hjem igjen, sier Anne.

Dette gir en lykkelig hund deg

Med en lykkelig hund er du sikret massevis av kjærlighet, og det sørger for at du har en hund som trives i både ditt selskap, men også i andres.

– Aggresjon hos hunder er ofte forårsaket av kjedsomhet eller separasjonsangst. En lykkelig hund er mer harmonisk, den er avslappet når den er rundt deg, den ødelegger ikke møbler eller andre personlige ting. Hundens gode adferd er med på å gi deg glede i det å være eier av en hund, avslutter veterinæren.

Om forfatteren

Malin Sofie Leirvik

Malin Sofie Leirvik

Malin ble kattemamma da hun fant to forlatte katter kalde og alene i skogen. Hun er også AniPorts egne kommunikasjonsrådgiver, og brenner for å spre god informasjon om det du måtte lure på om ditt kjæledyr.