Dyreportalen

For alle som er glad i dyr

Omvendt lokking

08 mars 2021- 1 min read

Hund Tips til hundeeiere Hundetrening

Omvendt lokking kan være hjelpsomt i mange situasjoner. Hvis du vil unngå at hunden din stjeler mat fra hånden eller på gulvet, er omvendt lokking noe du bør lære din hund. Se instruksjonsvideo i slutten av saken.


Omvendt lokking blir brukt som et verktøy både i hverdagen, men også i konkurranser. Å få hunden din til å fryse i en posisjon kan være nyttig i flere sammenhenger. Det er et godt redskap å ha for å lære hunden din selvkontroll i et ellers forstyrrende miljø. Hva er egentlig omvendt lokking? Det kan hundetrener Celine gi deg svar på!

– Når du lokker en hund inn i posisjon skal hunden følge etter deg, godbiten eller leken. Med omvendt lokking skal hunden ikke følge etter, men fryse i posisjonen den allerede er i, forteller Celine.

Hvordan innlærer du omvendt lokking?

Aller først må du ha klar godbitene i hånden din. Disse godbitene brukes som en del av selve treningen, men også som belønning når hunden gjør det den skal. Celine skal nå fortelle hvordan du kan begynne treningen av omvendt lokking.

– Det aller første jeg gjør er å introdusere hånden for hunden. Hvis hunden prøver å stjele en godbit, så lukkes hånden. Belønn alltid når hunden lar være å stjele, og trekker seg vekk fra hånden. Før gjerne hånden forskjellige steder rundt hodet, og fortsett å belønne når den ikke stjeler, sier Celine.

aniportrekTren på dette til hunden forstår konseptet av omvendt lokking, og du har nå en hund som klarer å beherske seg, og fryser i posisjonen den sitter i.

– Etter hvert som hunden har skjønt prinsippet kan du tøye strikken lengre og lengre, forteller Celine.

Du kan trene på omvendt lokking i flere situasjoner. Du kan eksempelvis forsøke å trene på at hunden lar godbiter ligge på bakken, mens dere går forbi i bånd. Dette krever enda mer trening, men kan være nyttig for en enda bedre selvbeherskelse.

Oppsummering

Omvendt lokking kan være svært hjelpsomt for både eier og hund. Du vil kunne lære hunden å beherske seg i ulike situasjoner. Bruk godbiter, og lukk hånden hvis hunden prøver å stjele. Når hunden trekker seg vekk, gir du godbiter som belønning. Ha tålmodighet – øvelse gjør alltid mester! Lykke til med treningen!

Se video:

Om forfatteren

AniPort