Dyreportalen

For alle som er glad i dyr

Innkalling med fløyte

08 mars 2021- 2 min read

Hund Tips til hundeeiere Hundetrening

Innkalling med fløyte har sine fordeler, spesielt i situasjoner hvor stemmen ikke er høy nok for at hunden din kan høre deg. Hundetrener Celine skal derfor gi deg noen tips til hvordan du kan innkalle med fløyte. Se instruksjonsvideo i slutten av saken.


Det aller viktigste du trenger er en fløyte, og en belønning som hunden din liker, og her er det individuelt hva hunden blir mest motivert av.

– Dersom du har en matglad hund kan du bruke en form for godbit. Hvis hunden din heller foretrekker en leke som belønning, kan du også bruke dette, sier Celine.

For å gi best mulig assosiering av innkallingen, anbefaler Celine at du er konsekvent med hvilken type belønning du gir, og at belønningen kun gis i innkallingstreningen.

– Jeg anbefaler at du bruker en spesiell type godbit eller leke til innkalling, men aldri ellers i hverdagen. Da assosierer hunden en type godbit eller den spesifikke leken til innkalling. Bruker du for eksempel leverpostei i innkallingstrening, bør du gi det kun i denne situasjonen og aldri ellers, forteller Celine.

Hvordan trene på innkalling?

Det viktigste å huske på er at hunden ikke har noen tilknytning til lyden i begynnelsen, og må derfor lære hva lyden betyr, og hva den skal gjøre når den hører fløyten.

– Start først med å fløyte på hunden når den er i nærheten av deg. Belønn når hunden reagerer. Innkalling med fløyte fungerer på mange vis akkurat som vanlig innkalling med stemme, bare at dette er en helt ny lyd for hunden, sier Celine.

aniportrekHvorfor bruke hundefløyte?

Hvorfor holder det ikke å bare bruke vanlig innkalling egentlig? Det er ikke alltid stemmen din er tydelig nok. Noen ganger kan det være greit å ha et ekstra verktøy for å sørge for god og trygg innkalling i ulike situasjoner.

– Fordelen med å bruke fløyte er at fløyten kan brukes som en sikker innkalling der hunden ikke kan høre din vanlige stemme. Så dersom du befinner deg ute i masse vind, vil hunden fremdeles kunne høre fløyten, sier Celine.

Oppsummering

Du må ha en fløyte og en motiverende belønning. Bruk den valgte belønningen i innkallingen, men aldri ellers i hverdagen. Husk å belønne når hunden reagerer på fløyten, og gjenta dette flere ganger over tid. Øvelse gjør mester!

Å drive med hundetrening og innkalling kan ta tid, men med god trening blir hverdagen enklere for deg som eier, og hunden din vil forstå hva du ønsker deg skal gjøre i den gitte situasjonen. Lykke til med treningen!

Husk at du kan få hjelp av AniPorts kvalifiserte hundetrenere dersom du står fast, eller ønsker å få litt hjelp på veien!

Se video:

Om forfatteren

AniPort