Dyreportalen

For alle som er glad i dyr

Få hunden til å hilse pent

08 mars 2021- 2 min read

Hund Tips til hundeeiere Hundetrening

Hunder er som regel i ekstase når noen kommer på besøk. Likevel er det sånn at ikke alle setter pris på å bli hoppet opp på når de kommer inn døra. Hundetrener Celine skal fortelle deg hvordan du kan trene hunden til å hilse pent. Se instruksjonsvideo i slutten av saken.


Kanskje du har venner som er redd for hund, eller ikke er vant til hoppende glade hunder? Det kan være overveldende å bli hilst på med så mye engasjement, og det kan være nyttig å lære hunden å hilse pent når noen kommer på besøk til deg.

– Noen synes det er søtt når de litt mindre hundene hopper opp, og det er ofte de store hundene som får beskjed om å gå ned, og ikke hoppe, sier Celine.

De store hundene rekker gjerne helt opp til ansiktet, og er stort sett ganske tunge. Så det er forståelig at det kan bli litt mye for dem som kanskje ikke er rundt hunder til enhver tid.

Hvordan gjennomfører du hundetreningen?

Før du begynner treningen kan det være nyttig å vite litt om hvorfor hunder hopper opp til ansiktet, og det kan Celine fortelle deg om.

– For hunder er det å komme nærmest mulig ansiktet deres versjon av å hilse pent. Altså en helt annen måte en hva vi mennesker ser på som å hilse pent, sier Celine.

aniportrekNår du skal begynne med treningen av å hilse pent, er det lurt å starte i tidlig alder. Da vil hunden helt fra starten av forstå at å hilse på et menneske betyr alle fire potene i bakken samtidig. Dersom du har skaffet deg en voksen hund, bør du begynne med treningen så tidlig som mulig etter den har flyttet inn.

Treningen gjennomføres ved å belønne hunden din når alle fire poter er i bakken når noen kommer inn døra. For å gjøre dette enklere har Celine et godt tips du kan bruke.

– Måten jeg velger å trene hunden til å hilse pent, er å alliere meg med dem som kommer på besøk. Jeg gir alltid de som kommer på besøk en hånd med godbiter. Da kan besøket også belønne hunden din når den hilser med alle fire potene i bakken, sier hun.

Oppsummering

Start med treningen tidlig. Da vil du fra starten av ha en hund som hilser pent når du får besøk. Benytt deg av besøket, og få dem til å gi godbiter når alle fire potene er i bakken når de blir hilst på.

Hundetrening tar tid, men med tålmodighet vil hunden din være på alle fire når noen kommer inn døren. Lykke til med treningen!

Se video:

Om forfatteren

AniPort