Dyreportalen

For alle som er glad i dyr

Bjeffer hunden når det ringer på døra?

08 mars 2021- 1 min read

Hund Tips til hundeeiere Hundetrening

Veldig ofte blir hunder voldsomt oppspilte eller begynner å bjeffe med en gang det ringer på døra. Hundetrener Celine skal derfor vise hvordan du kan trene din hund til å legge seg i senga når dørklokken ringer. Se instruksjonsvideo i slutten av saken.

Hadde det ikke vært herlig med en kommando hver gang noen ringer på døren? Hunder kan bli riktig så engasjerte når noen ringer på, og da kan en inntrent kommando være et nyttig verktøy for deg.

Du som eier kan selv velge hva du vil at din hund skal gjøre når det ringer på, men hundetrener Celine har trent sin hund til å legge seg i sengen.

Lær hunden kommando når det ringer på

Celine forteller at det aller første du må starte med er lyden i seg selv. Skap en positiv opplevelse når dørklokken ringer.

– For å gi kjennskap til lyden ringer jeg først på døren, og så gir jeg hunden en godbit. Dette gjør jeg mange ganger på rad, forteller Celine.

Når kjennskapen til dørklokken er i boks, må du lære hunden din hva den skal gjøre når den hører lyden. I Celines tilfelle vil hun at hunden skal legge seg i senga. For at den skal gjøre det, må den lære seg å legge seg der helt av seg selv.

– For å gjøre dette kan du kaste en liten hånd med godbiter i senga. Fortsett med dette frem til hunden velger senga helt uten godbiter, sier Celine.

aniportrekSå kommer det siste steget. Lyden av dørklokken skal kobles sammen med å legge seg i sengen.

– Når hunden er på vei til senga, går du og ringer på døren og belønner hunden for at den løper til sengen. Etter mye trening vil lyden av dørklokken bli en kommando for at hunden skal legge seg i sengen, forteller Celine.

Oppsummering

Denne type trening består av tre steg. Først skal hunden blir kjent med lyden av dørklokken, deretter lære seg å gå til sengen frivillig, og til slutt at du kobler de to øvelsene sammen. Når de to førstnevnte er på plass – ring på dørklokken når hunden er på vei til sengen.

Treningen krever god tålmodighet, men til slutt sitter du igjen med en hund som frivillig går til senga når det ringer på døren. Lykke til med treningen!

Se video:

Om forfatteren

AniPort