Dyreportalen

For alle som er glad i dyr

Hundenavn

13 november 2019- 1 min read

Hund Tips til hundeeiere

Man har enten allerede hentet hjem det lille nye familiemedlemmet, eller man går å venter i spenning på leveringsdatoen. Det store, vanskelige spørsmålet er; hva skal valpen hete?

Det er kanskje flere i familien som skal mene noe om akkurat det, kanskje noen barn med et par kreative forslag? Eller som i mitt tilfelle, da jeg studerte i veterinærmedisin i Budapest, og min daværende Ungarske samboer fikk seg hund. Han slo opp en liste over norrøne navn på Wikipedia, og hunden ble kalt «Skade», etter den norrøne skigudinnen som drepte jotnen Tjatse. Av ulike årsaker ble hunden med meg til Norge, eksen ble igjen i Budapest. Det er ingen underdrivelse å si at jeg føler på et visst forklaringsbehov når folk spør hva hunden min heter. Heldigvis ble hun ikke kalt «Tjatse».

Kreative navn

Når man jobber på dyreklinikk kommer man over en del kreative, rare, søte, og morsomme hundenavn. En katt kalt «Katt» for eksempel, er kanskje ikke så kreativt, men iallfall veldig beskrivende og rett på sak. En blandingshund kalt «Ymse» er litt mer kreativt og like rett på sak. Jeg syns ofte de mest morsomme navnene er der hunden eller katten har fått helt alminnelige vanlige menneskenavn, som «Bente», eller «Rolf».

Navn er viktig for mange, navn er identitet, og navn er ofte også en trendsak. De 5 mest vanlige hundenavnene i 2018 var Luna, Bella, Mira, Molly og Leo ifølge data fra Agria hundeforsikring.

aniportrek

Ofte kan det føles som om hunden «gror» inn i navnet, slik at en hund kalt Dennis kanskje huskes best for å være litt rampete, eller en hund kalt Turbo viser seg å bli en ganske energisk hund. Eller så blir den det stikk motsatte av turbo, og på den måten passer navnet sitt på et litt ironisk nivå. Når det gjelder mitt tilfelle som eier en hund kalt «Skade», sa kanskje Shakespear det best når han skrev linjene «What's in a name? That which we call a rose By any other name would smell as sweet.”

AniPort.no tilbyr også trening: AniPort/trening

Kurs og trening kan omfatte:

  • Generell hverdagslydighet
  • Innkalling
  • Agility
  • Problematferd
  • Stressmestring
  • Bjeffing
  • Gå pent i bånd, mm

Sjekk ut våres hjemmeside AniPort.no og se hvilke tjenester vi tilbyr.

Om forfatteren

AniPort