Dyreportalen

For alle som er glad i dyr

Gul hund, hold avstand!

13 november 2019-

Hund Tips til hundeeiere

Veterinær Anne i AniPort forklarer betydningen av gul hund.

Hvorfor ser jeg hunder med gul sløyfe på båndet?

Når du ser en hund med gult på båndet betyr det at du må holde avstand. Det betyr at du må unngå kontakt med denne hunden.

Er hunden farlig?

Dyrlege Anne Tjønneland i Aniport forteller at hunden med gul sløyfe ikke nødvendigvis er farlig eller aggressiv. Den kan være syk, gammel, engstelig i møte med andre hunder, eller under sosial trening. Det er derfor viktig at vi respekterer disse hundene når vi møter dem og at man da går rett forbi hunden.

aniportrek

Hvorfor gul sløyfe?

Bakgrunnen for gul sløyfe var en kampanje med navnet "gul hund" som ble startet i håp om og fortelle omverdenen at enkelte hunder har behov for å unngå kontakt med andre hunder eller fremmede mennesker.

AniPort har flere dyktige hundeluftere som tar gul sløyfe på alvor!

Om forfatteren

Veterinær Anne Tjønneland

Veterinær Anne Tjønneland

Anne ble ferdig utdannet veterinær i 2011. Siden da har hun opparbeidet seg erfaring som veterinær fra ulike klinikker i Norge. På Østlandet hadde hun ansvar for den daglige driften av en smådyrklinikk. Videre har hun også jobbet som frivillig veterinær i Midtøsten.