Dyreportalen

For alle som er glad i dyr

Hvordan velge rette hundepasseren?

25 september 2019- 6 min read

Veterinærens råd Hund

AniPort sine veterinærer ønsker å gjøre det så lett som mulig for deg å finne den rette hundepasseren og hundelufteren til din hund. Alle hunder er forskjellige. Nøkkelen for et godt og trygt opphold er å finne en hundepasser som passer deres behov.

Den rette hundepasseren i ditt nærområde

For å finne den beste hundepasseren til din hund må du først sjekke hvilke hundepassere som er tilgjengelig i ditt nærområdet. Velg to til tre hundeluftere/hundepassere som du tror kan være riktig.

Hundepasserens profil

Les gjennom profilen og sjekk ut bilder. Les tilbakemeldinger fra andre hundeeiere om hvordan deres erfaring var hos disse hundepasserene. Når du har funnet din favoritt så  legger du inn en forespørsel.

Du får kontaktopplysningene når forspørselen har blitt akseptert av hundepasseren. Nå kan du komme i dialog med dem.

Møt hundepasseren

Det er viktig at du planlegger å møte hundepasseren en god stund før oppholdet starter. dette møte får dere muligheten til å bli kjent med hundepasseren og du får se om hunden din trives med både hundepasseren og de aktuelle omgivelsene

For å bli bedre kjent kan det være en god ide å stille spørsmål omkring tur, hvor lange turer de bruker å gå, eller hvilke turområder de bruker. Andre ting man kan prate om er rutinene til hunden med tanke på mating, antall lufteturer,  lekerutiner, favorittleker og andre ting som er viktig for hunden deres.

aniportrek

Vær åpen og ærlig

Det er viktig at man er åpen og ærlig om hunden sin personlighet og om den har noen spesial behov eller uvaner man bør dele med hundepasseren. Dette er utrolig viktig, da både hunden og hundepasseren kan komme i en vanskelig situasjon om du som hundeeier har utelat  å fortelle viktige ting.
 
Vi har mange hundepassere, og noen er bedre kvalifisert til å takle hunder med uvaner enn andre. Derfor bør det legges vekt dette når dere leter etter den beste hundepasseren. Har du en hund som ikke trives hjemme alene bør du finne noen som er hjemme mesteparten av dagen. Velger du en hundepasser som ikke er hjemme kan hunden bli stående og bjeffe. Dette kan føre til klager fra naboer i tillegg til at hunden mistrives. Det er derfor viktig å finne en hundepasser basert behovene til hunden deres. Dersom hundepasseren har hund selv, anbefaler AniPorts veterinærer at dere møtes en nøytral plass slik som en park. Hundene kan da springe fritt et større området, og får muligheten til å bli kjent før man introduserer hundepasserens hjem.

Jeg har møtt hundervis av AniPorts hundepassere og er imponert over hvor mange utrolig gode dyrekjennere vi har fått med oss her hos AniPort. Vi gjør alt vi kan for at dere skal få den beste opplevelsen hos oss.

Les mer om oss på våres hjemmeside : AniPort.no

Om forfatteren

Veterinær Anne Tjønneland

Veterinær Anne Tjønneland

Anne ble ferdig utdannet veterinær i 2011. Siden da har hun opparbeidet seg erfaring som veterinær fra ulike klinikker i Norge. På Østlandet hadde hun ansvar for den daglige driften av en smådyrklinikk. Videre har hun også jobbet som frivillig veterinær i Midtøsten.